На будаўнiцтве РВКУ завершаны мантаж вакуумных крышталiзатараў

На будаўнiцтве регулюемай вакуум-крышталiзацыйнай устаноўцы для крышталiзацыi калiя хлорыстага для САФ 4 РУ ААТ «Беларуськалiй» завершаны монтаж сямi вакуумных крышталiзатараў – асноўнага абсталявання РВКУ.

З-за буйнагабарытных памераў крышталiзатараў на месца ўстаноўкi былi дастаўлены папярэдне зробленыя iх часткi. Мантаж частак вагой ад 16-цi да 55-цi тон праводзiўся з выкарыстаннем адначасова некалькiх кранаў у абмежаванай праcторы памiж будынкамi дзеючай вытворчасцi. Паралельна з мантажом унутры зманцiраваных крышталiзатараў праводзiлiся работы па зварцы плакiруючага пласта.

Дыяметр крышталiзатараў - 10000 мм, вышыня - 18000 мм. Корпус крышталiзатараў выраблены з вугляродзiстай сталi, плакiраванай сплавам 2.4360, ўнутраныя часткi, цыркуляцыйныя трубы, фланцы – са сплаву 2.4360.

Крышталiзатары РВКУ маюць шэраг асаблiвасцяў, забяспечваючых iх высокую прадукцыйнасць:

У цяперашнi час падрадныя арганiзацыi вядуць работы па абвязцы крышталiзатараў сiстемай трубаправодаў, ўрезцы патрубкаў.

RVKU_Crystallezers2.JPG RVKU_Crystallezers7.JPG

RVKU_Crystallezers10.JPG RVKU_Crystallezers9.JPG